10 הרגלים קטנים שמחוללים שינויים גדולים בחיים

הרגלים זה דבר מעניין, מצד אחד מאוד קשה להיפטר מהרגלים רעים שרכשנו במהלך החיים, אך מן הצד שני, אם מתמידים, יש מוטיבציה ונחישות אנחנו יכולים לגרום לעצמנו לאמץ הרגלים חיוביים. נכון, זה לא קל לאמץ הרגלים חדשים וזה קשה עוד יותר ככל שמתבגרים ומזדקנים, אבל אם מאמצים בכל תקופת זמן כמה הרגלים קטנים, הרגלים מיקרוסקופיים ממש, אפשר בהחלט לחולל שינוי משמעותי בחיים.

תוכלו לבחור אם ליישם את כולם או רק חלק וגם תוכלו לבחור באיזו תדירות ליישם אותם. ההרגלים החדשים שתאמצו ישפיעו על כל היבטי החיים שלכם: על הרווחה, על מידת האושר שלכם, על העבודה, על הבריאות, על מערכות היחסים שלכם, על הזוגיות וגם על המצב הנפשי שלכם.

  1. רגע לפני שאתם הולכים לישון, שימו את הטלפון המעורר הרחק מהמיטה כדי שבאמת תקומו מהמיטה מדי בוקר. כאשר השעון המעורר קרוב מדי למיטה לוחצים על סנוז (נודניק בשעון) כל כמה דקות ולא באמת מתעוררים בזמן. אך הרחקת השעון מהשידה שלצד המיטה מאלצת אותנו להתעורר ולקום פיזית מהמיטה כדי לסגור את השעון ומכריחה אותנו לקום לקראת היום החדש.
  • הכניסו לפלאנר היומי שלכם לפחות משימה אחת שהיא אישית. אם נביט על פלאנר יומי של מרבית האנשים נראה כי הוא מלא עד אפס מקום במשימות ומטלות הקשורות לעבודה. זה כך כי העבודה של רובנו היא תובענית, סוחפת ומשכיחה את העובדה שיש גם חיים אישיים ועוד דברים חשובים בחיים מלבד עבודה וקריירה. לכן, מומלץ מאוד לשלב בתוך פלאנר יומי גם תחביבים, פעילויות פנאי, זמן איכות עם המשפחה, זמן לפעילות גופנית וכו'. כתיבת הפעילויות האישיות בפלאנר היומי ישימו סוף לדחיית פעילויות חשובות אלו, ותאפשר  לשמור על איזון טוב יותר ובריא יותר בין חיים-קריירה.
  • פנו לעצמכם 2 דקות ביום או לפחות 2 דקות במהלך כמה ימים בשבוע וכתבו 3 דברים שאתם אסירי תודה עליהם בחיים. ההרגל הקטן והקצר הזה זה יאפשר לכם להתבונן על החיים באופטימיות. הוא ישפר באופן משמעותי את מצב הרוח שלכם, ימנע הדרדרות למרה שחורה, עצב ודיכאון, וזה פשוט עובד!. אתם יכולים לכתוב את הדברים שעליהם אתם אסירי תודה על נייר, על פלאנר יומי, בפנקס, במחברת או על קובץ במחשב, העיקר שתתמידו בהרגל.
  • פעם בשבוע אמרו "לא!". אם תמיד אומרים להכול "כן", קשה מאוד למצוא זמן לעצמנו  ולדברים שחשובים לנו באמת. לכן, מומלץ מאוד לאמץ הרגל של אמירת "לא" וללמוד גם לסרב להצעות על מנת לדאוג קצת לעצמנו. מומלץ לסרב לפעילויות ולהצעות שפחות מדברות אליכם, ואתם לא נלהבים לקחת בהן חלק. אם יש ישיבה שנראית לכם לא הכרחית בעבודה – ותרו עליה, אם 3 מהחברים שלכם מבקשים את עזרתכם, סרבו לפחות לאחד מהם והקפידו לפנות גם זמן לעצמכם.

תמונה מספר 4: https://pixabay.com/

  • הקדישו 60 שניות מדי בוקר לפעילות גופנית מתונה. לא, לא צריך לצאת לריצות או להרים משקולות על הבוקר: די בכמה שכיבות סמיכה, כמה פלאנקים ועוד כמה מתיחות פשוטות כדי להפיג את ערפל הבוקר. הדקה הזו שתקדישו לפעילות גופנית מדי בוקר תזרים את הדם בגופכם והיא תאפשר לכם לפתוח את היום עם הרבה יותר אנרגיות. שישים שניות, זה כל מה שאתם צריכים, לא שניה יותר.
  • השקיעו בחוויות ולא במוצרים. תשאלו את עצמכם לרגע כמה כסף וזמן אתם משקיעים ברכישת מוצרים חדשים וכמה כסף וזמן אתם משקיעים בחוויות חדשות? אנחנו משערים שהתשובה תהיה שאתם משקיעים יותר מהכסף ומהזמן שלכם ברכישת מוצרים ולא בחוויות. זו תופעה מאוד נפוצה והיא כנראה תוצר של עידן הצריכה והשפע שבו אנחנו חיים. אך חשוב להבין שהמוח שלנו זוכר לטווח קצר מוצרים חדשים שקנינו – יש איזה "היי" קצר של שמחה ולאחריו – שכחה. מנגד, לזיכרון האנושי יש נטייה לזכור חוויות למשך זמן רב. על כן, מומלץ להשקיע כסף וזמן בחוויות בחיים ופחות במוצרי צריכה. פנו זמן למפגשים עם חברים וקרובים, לחופשות, לטיולים, לתחביבים והשקיעו פחות זמן בצריכה ושופינג.
  • שימרו המלצות, מכתבי תודה וביקורות טובות. קיבלתם מכתב תודה מלקוח? המלצה חמה משותף? מייל תודה? חילקו לכם מחמאה? נהדר! בכל פעם שאתם מקבלים המלצה, שימרו אותה בתיקיה במייל או במחשב, וכאשר אתם מרגישים קצת עצב או שפופים גשו לתיקיה וקראו את המכתבים, ההמלצות והמילים החמות שקיבלתם. זה יפיג את העצב, יעלה את הערך העצמי ויעורר בכם שימחה.

תמונה מספר 5: https://pixabay.com/

  • חיים בזוגיות? נפלא! אנא, אל תלכו לישון כועסים ומסוכסכים. אנחנו יודעים שזה יותר קל מאוד להגיד ולכתוב את זה מאשר לבצע את זה, אבל מאוד מומלץ ללבן דברים עם הפרטנר/ית ולנסות להתגבר על חילוקי דעות לפני שהולכים לישון. אם לא פותרים את הבעיה לפני שהולכים לישון, ייתכן והבעיה לא תיפתר אלא תידחה ותידחק ולכן הבעיה עלולה להתעורר בשלב מאוחר יותר בחיים.
  • נסו לשים את הטלפון על שקט בכל מיני הזדמנויות במהלך היום; כאשר אתם פוגשים חברים או נמצאים עם המשפחה, בזמן העבודה, בשעות הפנאי, כאשר אוכלים, רואים טלוויזיה וכו'. זה גם יאפשר לכם לתת את מלוא תשומת הלב למצב ולאנשים שאתם נמצאים עימם וגם יוריד למינימום הסחות דעת. אנחנו יודעים שזה לא פשוט כי כולנו מכורים לסמארטפונים ורובנו לוקים ב-FOMO (Fear of Missing Out), בחרדת החמצה כאשר אנחנו לא מחוברים לטלפון הנייד שלנו, אבל זה מאפשר להתרכז בביצוע משימות שקבענו בפלאנר היומי מבלי לסטות, זה משפר מאוד את הפרודוקטיביות בעבודה ותורם מאוד גם למערכות היחסים עם חברים, קולגות וקרובים.
  1. לפני שאתם הולכים לישון כתבו בתוך פלאנר יומי 2 משימות שאתם רוצים להשלים ביום שלמחרת, והציצו במשימות שכתבתם מיד כאשר אתם מתעוררים בבוקר. אימוץ הרגל זה תורם ב-2 מישורים עיקריים: ראשית, הוא תורם להעלאת המוטיבציה. שנית, הרגל זה יוצר מסגרת ומגדיר את משימות היום שלפנינו באופן ברור וחד.

הרגלים קטנים הרבה יותר קל ליישם מאשר הרגלים גדולים. הם לא דורשים זמן רב או סוחטים אנרגיה ויש להם השפעה של ממש על איכות החיים. את עשרת ההרגלים שמנינו כאן כל אחד ואחת יכולים ליישם בקלות כדי לשפר את רווחתם, בריאותם ושביעות הרצון שלהם מהחיים עצמם. ההרגלים שהצגנו כאן קלים לביצוע והם דורשים פינוי של זמן מאוד קצר בשגרת היומיום. אז למה אתם מחכים? התנסו בכמה הרגלים, ותראו איך פתאום כל החיים משתנים.

תפריט נגישות